Harry Kanters, musicus

Sinds 2016 ben ik professioneel jazzmusicus. In wisselende samenstellingen speel ik veelal in Nederland en België, maar heb ieder jaar wel optredens op jazzfestivals in andere Europese landen. Voor de Brabantse zorginstellingen heb ik een soloprogramma met liedjes van vroeger.
Daarnaast organiseer ik geregeld jazzconcerten in Breda en ben adviseur van het Breda Jazz Festival.

Voorheen was ik werkzaam bij bedrijven die A/V apparatuur ontwikkelen en wereldwijd leveren, o.a. bij de toenmalige Bredase vestiging van Philips. Voor dit bedrijf heb ik tevens twee jaar in Amerika gewerkt en gewoond. De laatste twaalf jaar was ik commercieel directeur bij een bedrijf in Gilze.

Vanuit deze twee aanvullende achtergronden kijk ik naar het culturele aanbod in Breda. In het huidige Bredase bestuur mis ik een culturele visie. Niet vreemd natuurlijk wanneer je ziet dat de politieke partijen achter de huidige gemeenteraad en wethouders amper iets over cultuur in haar programma heeft staan. Hiervoor zijn betrokken burgers noodzakelijk die zelf met hun culturele voeten in de modder staan, maar die ook begrijpen hoe begrotingen werken.

Ik wil mij graag inzetten om het culturele programma in Breda en haar wijken mede vorm te geven en bij te sturen. Cultuur vanuít, mét en vóór onze Bredanaars.