Bij het vaststellen van de Horecavisie “Kiezen voor kwaliteit”, wil de gemeente Breda inzetten op meer kwaliteit en
diversiteit op het gebied van Horeca. Hiervoor zijn gebiedsprofielen opgesteld om vast te stellen wat er in een
gebied nodig is. De wijken van Breda werden hierbij onvoldoende genoemd en over 1 kam geschoren.
Breda Beslist heeft dan ook met een motie het College opgeroepen wijkgebiedsprofielen op te stellen, te beginnen
met de Verbeter Breda-wijken, want geen wijk in Breda is gelijk. Op deze wijze hoopt Breda de leefbaarheid in de
wijken van Breda te verbeteren. De motie is unaniem in de gemeenteraad aangenomen. De eerste wijkprofielen
moeten gereed zijn voor het einde van 2025 en in 2026 volgen de rest van de wijken van Breda.
Ook heeft Breda Beslist bij de vaststelling van de Horecavisie in Breda met een motie opgeroepen om te
onderzoeken hoe we grip houden op de categorie 1 Horecabestemming*. Nu hebben alle commerciële panden in
het centrum tot aan het Ginneken deze bestemming. En Breda kenmerkt zich als Bourgondische goede winkelstad
waarbij je ook een hapje en drankje kunt doen. Breda Beslist zou het een gemis vinden als deze unieke situatie in de
stad zou verdwijnen. Met de nieuwe Horeca visie wil de gemeente Breda juist meer kwaliteit en diversiteit
toevoegen en hier meer grip op krijgen. De motie is op 1 stem na unaniem aangenomen en Breda Beslist ziet de
resultaten van het onderzoek met vertrouwen tegemoet
*Categorie 1 horeca: Lichte horeca / dagzaken: – broodjeszaak – croissanterie – koffiebar – lunchroom – ijssalon –
tearoom – traiteur – bezorg- of afhaalservice (bijv. pizza, chinees) Hierbij gaat het om winkelondersteunende horeca
zonder alcoholvergunning.